Jedzenie w plenerze. "Renesans ozorków i polików"

Ostatnia aktualizacja: 18.04.2016 13:50
- Pod chmurką jadamy przede wszystkim burgery. Popularne są także dania kuchni azjatyckiej, a hitem mają szansę stać się food trucki serwujące tradycyjne smaki kuchni polskiej, czyli podroby - Michał Skoczek, twórca bloga "Street Food Polska".
Audio
  • O nowych trendach w ulicznym jedzeniu i najdziwniejszych kuchniach pod chmurką opowiadają bloger Michał Skoczek i kucharz Karol Okrasa (Audycja nr 1/Czwórka)
Klasyczne hot-dogi czy hamburgery nie robią już wrażenia. Teraz fani street foodu zajadają się gulaszem z żołądków i serc albo ozorkami
Klasyczne hot-dogi czy hamburgery nie robią już wrażenia. Teraz fani street foodu zajadają się gulaszem z żołądków i serc albo ozorkamiFoto: Pixabay/Eisenmenger/dom. publiczna

Jedzenie na kółkach dociera do kolejnych polskich miast i wrasta w infrastrukturę gastronomiczną naszego kraju. - Z food trucków korzystają ludzie młodzi, osoby pracujące oraz trendsetterzy, którzy kreują modę na uliczne jedzenie - wyjaśnia rozmówca Małgorzaty Zmaczyńskiej, a Karol Okrasa zdradza, jak gotuje się w dżungli w Borneo.

***

Tytuł audycji: Audycja nr 1

Prowadzący: Mariusz Infulecki, Ula Kaczyńska

Przygotowała: Małgorzata Zmaczyńska

Data emisji: 18.04.2016

Godzina emisji: 6.00

kul/pj

Czytaj także

Food porn. Ekshibicjoniści przy stole

Ostatnia aktualizacja: 20.02.2016 13:00
Kiedy minął szał na selfie, do sieci zaczęliśmy wrzucać zdjęcia naszego... jedzenia. - Żeby taka fotografia była sensowna, musi mieć kontekst, opowiada historię - przekonują pomysłodawczynie magazynu "Kukbuk".
rozwiń zwiń
Czytaj także

Muzyka. Dlaczego młodzież nie może bez niej żyć?

Ostatnia aktualizacja: 06.04.2016 13:20
Kształtuje wyobraźnię, uszlachetnia, czyni nas bardziej wrażliwymi. To, jak muzyka wpływa na młode pokolenia Polaków sprawdziliśmy w urodzinowym cyklu "Cztery dychy".
rozwiń zwiń