Ewa Krajewska Zachwyciły mnie kostki lodu z cytryną i kwiatami. Zanim zamrozimy wodę, dodajemy do niej skórkę z cytryny i kwiaty. Pojemnik wkładamy do zamrażarki a potem, w upalne dni, lód dodajemy do napojów. To odświeża i nawilża organizm od środka
Autorka "Sekretów urody Babuszki" - Raisa Ruder - ujawnia genialne w swojej prostocie receptury babuszki przekazywane z pokolenia na pokolenie. Zdradza sposoby na piękną cerę, wyraziste usta czy lśniące włosy, oparte na niedrogich, naturalnych produktach spożywczych, takich jak mleko, miód, drożdże czy truskawki. - To, co jemy, możemy też nakładać na twarz w formie maseczki. To główne przesłanie tego poradnika - przekonuje recenzentka książki i gość Czwórki. - Najszersze zastosowanie mają jajka. Są bazą m.in. dla balsamów do ciała i maski na włosy. Najlepiej zaś nawilża twarożek, bo ma dużo witaminy A i E - dodaje.
W audycji podpowiadamy, jak bananem walczyć z kurzymi łapkami, wyjaśniamy, dlaczego joga twarzy jest lepsza od skalpela i zdradzamy, co zrobić, kiedy skończy nam się peeling.
Międzywojnie. Rewolucja w branży "beauty"
***
Tytuł audycji: Dzień Kobiet
Prowadzą: Karina Terzoni i Katarzyna Kornet
Gość: Agnieszka Rylik (mistrzyni kickboxingu, autorka książki "Nokaut. Historia bokserki")
Data emisji: 26.05.2017
Godzina emisji: 7.17
kul/kd