Eko jaja - co w nich jest?

Ostatnia aktualizacja: 13.04.2014 13:10
Eko jajka zazwyczaj są droższe od tych zwykle dostępnych na rynku. Dlaczego tak jest i co oznaczają numery na jajecznych skorupkach - odpowiemy w "4 do 4".
Eko jaja - co w nich jest?
Foto: Wikimedia Commons/GNU

Dlaczego warto zapłacić nieco więcej za jajka od kur z wolnego wybiegu (na którym jedzą sobie, co chcą), zamiast z ciasnej klatki od cierpiącej nioski, która w życiu światła dziennego nie widziała, a karmiona jest m.in. antybiotykami…

Czwórkowa reporterka, Anna Depczyńska już to sprawdziła i wszystko wyjaśni w audycji "4 do 4" w poniedziałek, 14 kwietnia, między 13.00 a 16.00.

To szczególnie przydatne intormacje przed swiętami Wielkiej Nocy.



Zobacz więcej na temat: Czwórka żywność
Czytaj także

Pizza jest dobra, bo tania i można się nią dzielić

Ostatnia aktualizacja: 29.01.2014 13:00
Polacy zazwyczaj jedzą w domach. Gdy wychodzą do miasta, na obiad czy kolację najczęściej wybierają kuchnię azjatycką, a w nocy do domu zamawiają pizzę.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Kolejne zamieszanie z GMO

Ostatnia aktualizacja: 18.02.2014 11:11
W połowie lutego Komisja Europejska dopuściła uprawę i sprzedaż genetycznie modyfikowanej kukurydzy 1507. Stało się tak pomimo sprzeciwu aż dziewiętnastu państw. Zamieszania z genetycznie modyfikowaną żywnością ciąg dalszy.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Śniadanie do pracy - weź sałatkę, nie kanapki

Ostatnia aktualizacja: 10.04.2014 12:00
70 procent pracujących Polaków je w pracy drugie śniadanie. To ładny wynik, jednak jak mówią eksperci, nie powinien być to nasz jedyny posiłek w trakcie ośmiu godzin. Warto też zadbać, by tradycyjne kanapki zastąpić innymi propozycjami.
rozwiń zwiń