Leopold Tyrmand. "Kelner z przypadku"
Jest graficzką, ilustratorką, autorka tekstów, blogerką oraz absolwentką Wydziału Grafiki Akademii Sztuk Pięknych w Warszawie. Jest także łasuchem. - Pracuję w domu, podjadam właściwie cały czas i mogę powiedzieć, że z kuchni uciekam w sztukę - opowiada.
Motywy kulinarne przewijają się w jej twórczości i są obecne m.in. w "Książce do zrobienia", za sprawą angielskiego filozofa. Do jakiego kulinarnego rysunku zainspirował ją Francis Bacon? Co znajdziemy w "Piwnicy"? Kim był "kucharz, który z każdego potrafił zrobić marmoladę"? Zapraszamy do wysłuchania audycji.
***
Tytuł audycji: Sztuka jedzenia
Prowadzi: Beata Kwiatkowska
Gość: Aleksandra Cieślak (graficzka)
Data audycji: 12.02.2017
Godzina audycji: 15.14
kul/gs