Dania z kiszonek poleca Aleksander Baron

Ostatnia aktualizacja: 01.11.2016 11:20
Jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych szefów młodego pokolenia. Nam Aleksander Baron opowie o najnowszej książce i o kuchni polskiej.
Aleksander Baron wspierając się wielowiekową tradycją, obala stereotypy i kreuje nową jakość w polskiej gastronomii. W najnowszej książce odczarowuje mit, że kiszone mogą być tylko ogórki i kapusta
Aleksander Baron wspierając się wielowiekową tradycją, obala stereotypy i kreuje nową jakość w polskiej gastronomii. W najnowszej książce odczarowuje mit, że kiszone mogą być tylko ogórki i kapustaFoto: Pixabay/condesign/dom. publiczna

W książce "Kiszonki i fermentacje" znajdziemy autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek. Sorbet z fermentowanego melona z szałwią, rzodkiewki w czarnej soli, krem z dyni w maślance, a może jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem? To wcale nie jest takie trudne - o czym spróbujemy was przekonać w czwartkowy w poranek. Na spotkanie z mistrzem kuchni zapraszamy po godz. 8.00.

W audycji nie zabraknie też przeglądu sportowego, autorskiego przeglądu prasy i kina klasy B.

***

Na "Pierwsze Słyszę" zapraszamy we środę (2.11) w godz. 6.05-9.00. Audycję poprowadzi Kamil Jasieński.

kul/jsz

Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria rozrywka
Czytaj także

Karina Zuchora. Jej miejsce jest w kuchni!

Ostatnia aktualizacja: 04.02.2016 12:00
- Kiedyś biegałam po bieżni, dziś latam między garnkami z poparzonymi rękami - deklaruje Karina Zuchora, była lekkoatletka, obecnie szef kuchni.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Marieta Marecka: nadeszła moda na gotowanie

Ostatnia aktualizacja: 31.10.2016 11:51
- Przeszłam dość długą drogę, zanim doszłam do wniosku, że gotowanie jest właśnie tym, czym chcę się w życiu zajmować - mówiła Marieta Marecka, autorka wydanej niedawno książki "ABC gotowania 2".
rozwiń zwiń