Do jednego z ulubionych zimowych smaków autorki bloga zielenina.blogspot.pl, Magdaleny Cielengi-Wiaterek należą buraki. - To warzywo jest miłością mojego życia, bo ciągle jem buraki. Obecnie jest na nie martwy sezon i możemy korzystać ze zgromadzonych wcześniej zapasów - opowiada pasjonatka zdrowej kuchni.
Dynię najlepiej kupować z ogonkiem i suchą, tak by warzywo nie pleśniało nam zbyt szybko. Gość Katarzyny Pruchnickiej opowiada o tym, gdzie najlepiej ją przechowywać. W programie dzielimy się również znakomitymi i prostymi przepisami na mroźne dni. Kasze, gulasze i krzepiące trunki to tylko niektóre z propozycji.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Magdalena Cielenga-Wiaterek (pasjonatka zdrowego odżywiania, autorka bloga zielenina.blogspot.pl, autorka książek "Zielenina bez glutenu" i "Zielenina na talerzu")
Data emisji: 11.01.2017
Godzina emisji: 11.23
sm/ei