Logo Polskiego Radia
Trójka
Kacper Wróblewski 29.03.2018

Baba czy mazurek?

Jeżeli stoją Państwo przed takim przedświątecznym wyborem, to Katarzyna Pruchnicka podpowiada: – I baba, i mazurek!
Posłuchaj
  • Przepisy na świąteczne wypieki (A nuż, widelec/Trójka)
Czytaj także

pączki free 1200.jpg
Jaki powinien być idealny pączek?

Najważniejszym składnikiem każdego mazurka jest idealna masa kajmakowa. Szefowa cukierni "Miodowa" zdradziła przepis na ten słodki składnik.

– Przede wszystkim ważna jest odpowiednia temperatura i czas gotowania. Mleko i cukier dajemy w takich samych proporcjach, jeden do jednego. Całość musi gotować się bardzo wolno. Następnie ucieramy to z dodatkiem masła i cukru waniliowego – tłumaczy Aleksandra Klimczewska. 

Więcej o tajnikach świątecznych wypieków w dołączonej audycji. Zapraszamy do słuchania.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Aleksandra Klimczewska (szefowa cukierni "Miodowa")
Data emisji: 29.03.2018
Godzina emisji: 11.15

kw/mk