Logo Polskiego Radia
Trójka
Kacper Wróblewski 11.04.2018

Tego dnia czekolada nie tuczy!

12 kwietnia będziemy obchodzić Dzień Czekolady. Tego dnia każdy powinien sięgnąć po coś słodkiego. Agata Wojda namawia na łakocie owocowo-czekoladowe.

ciasto czekoladowe 1200.jpg
Zdrowa słodycz z gruszką i czekoladą

– Gruszkę piękę w piekarniku, z dodatkiem pigwowca. Najpierw obieram gruszkę, dodaję pokrojonego pigwowca, który da aromat. Zalewam wszystko 200 ml słodkiego, białego wina i wstawiam do piekarnika – opowiada Agata Wojda, szefowa kuchni.

Jak przygotować gruszkę z czekoladą? Co jeszcze można dodać do zapiekanych gruszek, aby były pyszniejsze? Zapraszamy do wysłuchania dołączonej audycji. 

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Agata Wojda (szefowa kuchni)
Data emisji: 11.04.2018
Godzina emisji: 11.15

kw/mk