Logo Polskiego Radia
Trójka
Michał Lipka 17.01.2019

Wystrzałowe wyzwanie karnawałowe

– Co Państwo powiedzą na ośmiornicę? Wbrew pozorom, nie ma z nią tak dużo roboty – mówi Katarzyna Pruchnicka.

– Co możemy zrobić w szybkowarze? Ośmiornicę w 25 minut, idealnie miękką, przepełnioną smakiem wywaru, w którym się gotuje. Co do niej pasuje? Buliony, wino i pomidory. Jeśli mamy trochę więcej czasu, to możemy w dokładnie takiej samej kompozycji przygotować ją w piekarniku – opowiada Julian Karewicz

O czym należy pamiętać zawsze, gdy przygotowujemy ośmiornicę? Zapraszamy do słuchania dołączonej audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Julian Karewicz (szef kuchni)
Data emisji: 24.01.2019
Godzina emisji: 11.32

ml