Jedynka
Marta Grzymkowska
06.10.2016
Warzywne zupy oczyszczą organizm
- Preferujemy zupy oparte o warzywa i kasze, te, które zapewniają nam witaminy, minerały i węglowodany sprawiające, że dłużej czujemy się najedzeni mówią autorki książki "Zupowy detoks".
Posłuchaj
-
Urszula Mijakoska, Monika Stachura o sztuce gotowania zup (Cztery Pory Roku/Jedynka)
Czytaj także
Urszula Mijakoska, Monika Stachura przekonują, że do zup warto dodawać kiełki, ziarna i orzechy. - Pamiętajmy tylko, że powinniśmy je zmielić bezpośrednio przed spożyciem - zastrzegają.
Polecają też specjalny gatunek dyni, która idealnie nadaje się na zupę i radzą, jak pozbyć się twardej skóry tego warzywa. Odpowiadają również na pytanie, czy w przypadku gotowania lepiej jest ściśle trzymać się przepisów czy... pójść na żywioł.
***
Tytuł audycji: "Cztery pory roku"
Prowadzi: Małgorzata Raducha
Goście: Urszula Mijakoska, Monika Stachura (autorki książki "Zupowy detoks")
Data emisji: 6.10.2016
Godzina emisji: 10.23
mg/ab