Dwójka
Bartosz Chmielewski
19.12.2015
Noma. Sekrety najlepszej restauracji świata
Kopenhaska restauracja słynie nie tylko ze znakomitej kuchni, ale i z bajecznej obsługi. O fenomenie tego lokalu opowiadała w Dwójce Flawia Borawska, młoda kucharka, która odbyła tam staż.
Posłuchaj
-
Flawia Borawska o funkcjonowaniu restauracji Noma (Droga przez mąkę/Dwójka)
Czytaj także
- W Nomie nie ma menu, każdy dostaje to samo - opowiadała Flawia Borawska w audycji "Droga przez mąkę". Rozmówczyni Łukasza Modelskiego podkreślała, że stoły obsługują najczęściej sami szefowie kuchni, którzy dzielą się z gośćmi wiedzą na temat podawanych potraw. Kucharka zdradziła, na czym polega sekret nienagannego wyglądu tych niezwykłych kelnerów, czynnie uczestniczących przecież w przygotowywaniu jedzenia.
***
Tytuł audycji: Droga przez mąkę
Prowadzi: Łukasz Modelski
Goście: Flawia Borawska (kucharka)
Data emisji: 19.12.2015
Godzina emisji: 12.00
bch/mg