Trójka
Agnieszka Furtak-Bilnik
17.12.2015
Bunc, bryndza, oscypki... Jak rozpoznawać dobre polskie sery?
Nie wszystkie sery pochodzące z górskich terenów to oscypki. Te dobrze nam znane - małe i często wędzone - to właściwie redykołki i korbacze.
Posłuchaj
-
Bunc, bryndza, oscypki... Jak rozpoznawać dobre polskie sery? (A nuż, widelec/Trójka)
Czytaj także
Podhale ma bardzo wiele do zaoferowania w kwestii serów. - Jest dużo tradycyjnych wyrobów. Ta tradycja jest bardzo stara, ona ma 700-800 lat. Ale pojawiają się też przedziwne, przecudowne jaskółeczki... - mówi smakosz, znawca i odkrywca polskich serów Gieno Mientkiewicz.
Gość Katarzyny Pruchnickiej opowiada w audycji o wyjątkowych, górskich serach i radzi, gdzie można je kupić.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Gieno Mientkiewicz (smakosz, znawca i odkrywca polskich serów)
Data emisji: 17.12.2015
Godzina emisji: 11.15
fbi/mp