Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Trójka
Agnieszka Furtak-Bilnik 05.01.2017

Przepis na doskonałego domowego burgera

- Ważne jest użycie odpowiedniego elementu z tuszy wołowej, najlepiej łopatki - doradza kucharz Jerzy Sobieniak i tłumaczy, jaki trik warto zastosować, by burger był odpowiednio wysmażony, płaski i zwarty.

Cały sekret leży w odpowiednim formowaniu kotleta. Z nagrania audycji dowiadujemy się szczegółów. 

Jerzy Sobieniak tłumaczy też, że do mięsa wystarczy dodać jedynie sam pieprz i sól, które podkreślą smak mięsa, ale go nie stłumią. 

Katarzyna Pruchnicka zdradza natomiast przepisy na domowy ketchup czy musztardę. 

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Gość:
Jerzy Sobieniak (kucharz)
Data emisji:
 5.1.2016
Godzina emisji:
11.18

fbi