Trójka
Kacper Wróblewski
22.03.2018
Jak nie marnować jedzenia?
Zazwyczaj kupujemy za dużo, po czym wyrzucamy czerstwe pieczywo czy zepsute warzywa do kosza. Co zrobić, aby nie marnować jedzenia i przy okazji nie tracić pieniędzy?
Posłuchaj
-
Zero Waste - trend, który powinien pojawić się w każdej kuchni (A nuż, widelec/Trójka)
Czytaj także
Okładka książki Sylwii Majcher "Gotuję, nie marnuję"
Statystycznie Polak wyrzuca aż 4 kilogramy jedzenia miesięcznie. Zero Waste to trend, dzięki któremu nasze produkty przestaną lądować w koszu na śmieci.
– Kupiłam ostatnio cielęcinę, ponieważ gotowałam ostatnio irański gulasz. Odkroiłam tłuste fragmenty. Nie wyrzuciłam ich do śmietnika. Od razu postawiłam na kuchence garnek, w którym ugotowałam wywar – opowiada Sylwia Majcher, autorka książki "Gotuję, nie marnuję".
Co robić z czerstwym chlebem czy skórkami z jabłek? Zapraszamy do wysłuchania dołączonej audycji.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Sylwia Majcher (autorka książki "Gotuję, nie marnuję")
Data emisji: 22.03.2018
Godzina emisji: 11.16
kw/mk