Czwórka
Ula Kaczyńska
18.04.2016
Jedzenie w plenerze. "Renesans ozorków i polików"
- Pod chmurką jadamy przede wszystkim burgery. Popularne są także dania kuchni azjatyckiej, a hitem mają szansę stać się food trucki serwujące tradycyjne smaki kuchni polskiej, czyli podroby - Michał Skoczek, twórca bloga "Street Food Polska".
Posłuchaj
-
O nowych trendach w ulicznym jedzeniu i najdziwniejszych kuchniach pod chmurką opowiadają bloger Michał Skoczek i kucharz Karol Okrasa (Audycja nr 1/Czwórka)
Czytaj także
Jedzenie na kółkach dociera do kolejnych polskich miast i wrasta w infrastrukturę gastronomiczną naszego kraju. - Z food trucków korzystają ludzie młodzi, osoby pracujące oraz trendsetterzy, którzy kreują modę na uliczne jedzenie - wyjaśnia rozmówca Małgorzaty Zmaczyńskiej, a Karol Okrasa zdradza, jak gotuje się w dżungli w Borneo.
***
Tytuł audycji: Audycja nr 1
Prowadzący: Mariusz Infulecki, Ula Kaczyńska
Przygotowała: Małgorzata Zmaczyńska
Data emisji: 18.04.2016
Godzina emisji: 6.00
kul/pj