Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Czwórka
Ula Kaczyńska 14.05.2016

Food Revolution Day. Smacznego i na zdrowie!

- Food Revolution Day to akcja, która pokazuje, że działania na rzecz promocji zdrowego żywienia może zrobić każdy z nas we własnym domu - mówi kucharz Grzegorz Łapanowski i dodaje, że wystarczy zacząć... gotować.
Posłuchaj
  • Kucharze Grzegorz Łapanowski i Janek Paszkowski opowiadają o szczegółach tegorocznej edycji Food Revolution Day (Tędy po trendy/Czwórka)
Czytaj także

Łapanowski, Paszkowski i Jasińska Łapanowski, Paszkowski i Jasińska

Inspiracje znajdziemy wszędzie - w internecie, na blogach, w książkach kucharskich i programach kulinarnych. - Osoby, które sądziły, że do gotowania mają dwie lewe ręce, kiedy rozpoczęły tę przygodę, zmieniły nie tylko swoją dietę na lepszą, ale też zyskały życiową pasję - przekonuje kucharz Janek Paszkowski.

Goście Czwórki opowiadają o podstawowych zasadach zdrowego żywienia, które nie mają nic wspólnego z katorżniczą dietą i zdradzają, co będzie królować w menu podczas tegorocznej odsłony Food Revolution Day. Udowadniają też, że warzywa mogą być perwersyjne...

***

Tytuł audycji: "Tędy po trendy"

Prowadzą: Aleksandra Jasińska

Goście: Grzegorz Łapanowski (kucharz, założyciel fundacji Szkoła na widelcu), Jan Paszkowski (kucharz)

Data emisji: 14.05.2016

Godzina emisji: 10.10

kul/mc