PR dla Zagranicy
Przemysław Pawełek
11.06.2021
Polska książka kulinarna nagrodzona na międzynarodowym konkursie
Książka "The Polish Table"/"Mesa polaca" została wyróżniona w dwóch kategoriach w tegorocznej edycji konkursu Gourmand World Cookbook Awards. Wydanie książki współfinansowało Ministerstwo Spraw Zagranicznych RP.
Posłuchaj
-
Magdalena Tomaszewska-Bolałek o nagrodzonej książce "Mesa polaca" [POSŁUCHAJ]
Czytaj także
Książka "The Polish Table"/"Mesa polaca" zdobyła pierwsze miejsce w kategorii Food Tourism (Turystyka kulinarna) i drugie miejsce w kategorii Embassy books (Dyplomacja kulinarna) w konkursie Gourmand World Cookbook Awards 2021. Można ją pobrać bezpłatnie na stronie Fundacji Bunkatura.
Wydanie książki współfinansowało Ministerstwo Spraw Zagranicznych RP w konkursie „Dyplomacja publiczna 2020 – nowy wymiar”. Partnerami publikacji są Stowarzyszenie Polska Wódka, Muzeum Polskiej Wódki, Muzeum Toruńskiego Piernika oddział Muzeum Okręgowego w Toruniu oraz Hanami.
Z Magdaleną Tomaszewską-Bolałek, autorką nagrodzonej książki, rozmawiał Przemysław Pawełek.