Święta Bożego Narodzenia w Polskim Radiu

Podpowiadamy, jak ekspresowo upiec pierniki

Ostatnia aktualizacja: 06.12.2017 20:00
Dziennikarka Trójki Katarzyna Pruchnicka podaje naszym słuchaczom przepis na pierniki dla spóźnialskich. Przygotowane według tej receptury świąteczne ciastka są gotowe w 24 godziny i nie muszą leżakować.
Audio
  • Przepis na ekspresowe wykonanie pierników (A nuż, widelec/Trójka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: PublicDomainPictures/Pixabay

371e9c63-4b98-4ff5-a7e9-896cca77eb18.jpg
Marta Gessler: do dziś mierzę się z piernikiem

– Są mięciutkie zaraz po upieczeniu – mówi Urszula Stępniak, właścicielka cukierni Słodki Muffin, która zdradza na naszej antenie szczegóły wykonania bożonarodzeniowych przysmaków.

Specjalistka od idealnych wypieków podpowiada też, jaki miód najlepiej wykorzystać, żeby ciasteczka szybko zmiękły, i radzi, jak przygotować domową przyprawę do pierników.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: 
Katarzyna Pruchnicka
Gość: Urszula Stępniak (właścicielka cukierni Słodki Muffin)
Data emisji: 6.12.2017 
Godzina emisji: 
11.15

iwo/mk

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak