Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Dwójka
Michał Czyżewski 04.03.2017

Oscary i głód. Kulinarne targowisko próżności

– Głównym założeniem tej kolacji jest dopełnienie celebry. Są wcześniej przecieki z kuchni, co będzie w menu, tak jak wcześniej plotkuje się na temat ubrań i biżuterii gwiazd – mówiła psycholog Dorota Minta o poczęstunku po gali rozdania Oscarów.
Posłuchaj
  • Oscary i głód. Kulinarne targowisko próżności (Droga przez mąkę/Dwójka)
Czytaj także

Oscary pap 1200.jpg
Oscary 2017. Bez kontrowersji za to z freudowską pomyłką

Goście hollywoodzkiego Dolby Theatre przychodzą na Bal u Gubernatora po nawet 10-godzinnym siedzeniu bez jedzenia. Po rozdaniu nagród są więc naprawdę głodni. Nie czeka na nich jednak wielka uczta, lecz dania w formie małych przekąsek.

– To sprzyja przemieszczaniu się po sali i rozmowom z wieloma ludźmi, a także nawiązywaniu kontaktów. Nie wiem, jak z zaspokojeniem głodu, ale myślę, że to nie jest kolacja służąca temu, żeby się najeść, i niektórzy po powrocie do domu jeszcze dogrzebują coś z lodówek – powiedziała Dorota Minta.

W ostatnich latach mieliśmy jednak do czynienia z odstępstwami od poszczenia podczas oscarowej gali. Na Dolby Theatre pojawiał się popcorn, a raz nawet dostawca pizzy...

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadzi: Łukasz Modelski

Gość: Dorota Minta (psycholog kulinarny)

Data emisji: 4.03.2017

Godzina emisji: 10.00

mc/bch