Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Trójka
Kacper Wróblewski 24.05.2018

Chłodnik – idealny posiłek na ciepłe dni

Gdy na zewnątrz bardzo ciepło, ciężko przekonać się do gorącej zupy. Chłodnik to idealne rozwiązanie na wiosenne i letnie dni.
Posłuchaj
  • Przepis na idealny chłodnik (A nuż, widelec/Trójka)
Czytaj także

shutterstock_1086088751 szparagi 1200.jpg
Jak przyrządzać szparagi?

– Każdy ma swój pomysł na chłodnik. W moim przypadku receptura przedstawia się następująco. Po pierwsze, najbardziej lubię dodawać do tego dania nie zsiadłe mleko czy jogurt, a maślankę. Jest delikatna i charakterna. Trzeba też dodać odrobinę śmietany – tłumaczy Katarzyna Pruchnicka i zdradza, jak gotować botwinę do idealnego chłodnika. 

Jaki jest przepis na chłodnik dla wegan? O tym opowiada Malka Kafka, właścicielka restauracji Tel Aviv Food & Wine.

Zapraszamy do wysłuchania dołączonej audycji. 

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Malka Kafka (właścicielka restauracji Tel Aviv Food & Wine)
Data emisji: 24.05.2018
Godzina emisji: 11.35

kw/mk