Najbardziej lubi chlebową chrupiącą skórkę. – Musi być ona głęboka, wielka. To zaleta porządnego chleba wiejskiego, który kiedy ma kilogram, wygląda na kilogram – stwierdził gość Katarzyny Pruchnickiej.
Jakie jeszcze cechy powinien mieć dobry chleb? Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji, w której mówiliśmy również o ponadwiekowym zakwasie o imieniu Hieronim.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelecProwadzi: Katarzyna PruchnickaGość: Gieno Mientkiewicz (znawca polskich serów) Data emisji: 14.02.2019Godzina emisji: 11.34
mk
Na skróty:
Informacje: Wiadomości| Sport| Gospodarka| thenews.pl| Euranet| IAR| Redakcja Katolicka
Rozrywka i kultura: Muzyka| Kultura| Teatr| Studio Reportażu| Polska Orkiestra Radiowa| Orkiestra Kameralna| Chór Polskiego Radia| Studia nagrań i koncertów| Bilety
Wiedza: Nauka i technologie | Historia | Szkolenia
Programy: Jedynka| Dwójka| Trójka| Czwórka| thenews.pl
Społeczności: Kontakt | Oceń nas!