Pizza dla ambitnych. Niecodzienne sposoby na włoski placek

Ostatnia aktualizacja: 20.04.2018 12:38
Okazją do rozmowy o jednej z ulubionych potraw świata jest zapowiedź kolejnego tomu legendarnej serii "Modernist cuisine" Nathana Myhrvolda. Będzie on poświęcony pizzy właśnie.
pizza
pizzaFoto: Shutterstock/denisgo

kucharz kuchnia 1200x660.jpg
Dlaczego najlepsi kucharze popełniają samobójstwa?

Naszym gościem będzie znawca dzieła Myhrvolda - Grzegorz Łucki.

***

Na audycję Droga przez mąkę w sobotę (21.04) w godz. 12.00-12.30 zaprasza Łukasz Modelski.

bch/jp

Zobacz więcej na temat: kuchnia jedzenie pizza
Czytaj także

Obiad z resztek, czyli jak nie wyrzucać 50 kg jedzenia

Ostatnia aktualizacja: 17.03.2018 18:24
- Marnowanie żywności często wynika z bezmyślności albo ze słabej jakości kupowanych produktów - przypominała w Dwójce Monika Kucia, kuratorka programu kulinarnego festiwalu Nowe Epifanie.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Kuchnia wietnamska. "Sajgonki wymyślono w Warszawie"

Ostatnia aktualizacja: 14.04.2018 15:00
- Nazwę "sajgonki" pod koniec lat 80. zaproponował nasz kolega Wietnamczyk, studiujący w Polsce, który bardzo dobrze mówił po polsku. Zapisał ją na kartce i się upowszechniła w kolejnych restauracjach - opowiadał w Dwójce Ngo Van Tuong, popularyzator kuchni wietnamskiej.
rozwiń zwiń