Jeśli nie na porcelanie, to na czym?

Ostatnia aktualizacja: 04.03.2016 14:00
W "Drodze przez mąkę" porozmawiamy o tym, na czym podaje się jedzenie w restauracjach w Polsce i na świecie.
Czy danie warto podawać klasycznie, czy może niekonwencjonalnie?
Czy danie warto podawać klasycznie, czy może niekonwencjonalnie?Foto: Daniel Kruczynski, lic. CC 2.0 (flickr)

Wypolerowane łupki z piaskowca, ceramiczne skorupy, kawałki drewna, papier czy klasyczna biała porcelana?

***

Na audycję "Drogę przez mąkę" - w sobotę (5.03) w godz. 12.00-12.30 - zaprasza Łukasz Modelski.

mm/mc

Zobacz więcej na temat: kuchnia restauracja
Czytaj także

Jak fizyk wynalazł zupę. 150 lat rewolucji w kuchni

Ostatnia aktualizacja: 22.11.2015 14:00
– XIX wiek był w Anglii czasem klęsk głodu. Na szczęście znaleźli się kulinarni dobroczyńcy ludu – mówiła Maria Barbasiewicz, autorka książki "W kuchni jak na wojnie".
rozwiń zwiń
Czytaj także

"Pora obiadu w Polsce bardzo się rozchwiała"

Ostatnia aktualizacja: 16.01.2016 12:00
- U nas jest zupełnie inaczej niż w krajach śródziemnomorskich, gdzie pora jedzenia jest znormalizowana - o kulinarnym zegarze opowiadała w Dwójce publicystka Joanna Bojańczyk.
rozwiń zwiń