Kultura jedzenia, co i dlaczego jemy oraz co wpływa na nasze kulinarne wybory, tym zajęliśmy się w czwartkowej audycji "Klub Trójki".
50:27 K3 - 09 01 Co my jemy? Przemysł spożywczy i kultura "foodporn" (Klub Trójki)
Gośćmi Pauliny Wilk byli:
Elżbieta Lange, psychoterapeutka specjalizującą się w nurcie Gestalt, autorka książek, współzałożycielka Fundacji "Kobiety bez diety".
Łukasz Modelski, historyk sztuki i kultury średniowiecza, dziennikarz, znawca historii kuchni, autor radiowej audycji literacko-kulinarnej "Droga przez mąkę" i książek takich jak "Dzieje się je. Mała historia kuchni", "Kuchnia na plebanii".
Anna Brzostowska, z zawodu i wykształcenia - tłumaczka i nauczycielka języka angielskiego, z zamiłowania - entuzjastka szeroko pojętego zdrowego stylu życia. Wykorzystując wiedzę z zakresu dietetyki, epigenetyki i biohackingu tłumaczyła między innymi książkę "Ultraprzetworzeni ludzie. Dlaczego wszyscy jemy rzeczy, które nie są jedzeniem... i czemu nie możemy przestać?".
Przeczytaj także
***
Tytuł audycji: Klub Trójki
Prowadzi: Paulina Wilk
Goście: Elżbieta Lange (psychoterapeutka), Łukasz Modelski (historyk sztuki i kultury średniowiecza), oraz Anna Brzostowska (propagatorka zdrowego stylu życia)
Data emisji: 9.01.2025
Godzina emisji: 20.08
dm