Obiady czwartkowe w "Popołudniówie". W stylu chorwackim i kaszubskim

Ostatnia aktualizacja: 13.11.2024 14:07
To będzie prawdziwa czwartkowa, Czwórkowa uczta. Nasze studio odwiedzą Bartek Kieżun i Ewa Szczęsna, czyli włoska mama. Zabiorą nas w swój kuchenny świat. Z Bartkiem poznamy smaki Chorwacji, z Ewą przysmaki Kaszub. 
Czwartkowe popołudnie spędzimy w kuchni
Czwartkowe popołudnie spędzimy w kuchniFoto: shutterstock/Just Life

Bartek Kieżun zabierze nas w kulinarną podróż do Chorwacji, pełnej śródziemnomorskich smaków i aromatów wraz ze swoja najnowsza książką "Chorwacja do zjedzenia". Ta publikacja to efekt dwumiesięcznej wyprawy do tego słonecznego kraju. Tak powstało blisko 70 opowieści, tak Bartek utrwalił blisko 70 przepisów, dzięki którym w naszej kuchni przeniesiemy się nad Adriatyk. 



W drugiej godzinie audycji spotkamy się z Ewą Szczęsną, czyli włoską mamą, autorką profilu ewa.masterchef. Właśnie ukazała się jej pierwsza książka "Gotuj prosto i z serca" - a co gotować? Ewa radzi - Może golce, przysmak prosto z Kaszub, z podduszaną kiszoną kapustą? A może soczyście pomidorowa, kusząca słońcem Sycylii pasta alla Norma?

Co jeszcze - tego dowiemy się po 15.00 w "Popołudniówie". 

***

Na audycję z cyklu "Popołudniówa" w czwartek (14.11) o godz. 14.00 zaprasza Kamil Jasieński

pj

Zobacz więcej na temat: kuchnia Czwórka gotowanie
Czytaj także

Książka kucharska "Smaki świata" Zuzy Lisowskiej

Ostatnia aktualizacja: 05.11.2024 14:47
- Gotowanie to moja pasja, którą zaszczepiły we mnie mama i babcia - mówi Zuza Lisowska, miłośniczka podróży i mistrzyni kuchni. W przeszłości brała udział w programie MasterChef, a teraz przedstawia swoją pierwszą książkę kucharską, która zabierze czytelników w kulinarną podróż dookoła świata.
rozwiń zwiń