Owoce świeże i suszone, miód, orzechy, gorzka czekolada i najróżniejsze ziarna - to z tych składników powstają pełnowartościowe smakołyki. Ale to nie wszystko.
- Najzdrowszy cukier świata to erytrytol. Ma on tylko 20 kcal/100 g, pozytywnie działa na jelita, a nawet zapobiega próchnicy. To składnik naturalny, który jest produktem ubocznym fermentacji - wyjaśniają Alicja Jagodzińska i Karina Braniecka, które prowadzą cukiernię ze zdrowymi słodyczami.
Podczas audycji Katarzyna Dydo przetestowała też zdrowe ciastka przygotowane przez redakcyjnego kolegę Michała Piwowarka i oceniła, czy zasługują one na nazwę "biedaszewo".
***
Tytuł audycji: Dzień Kobiet
Prowadzą: Katarzyna Dydo, Karina Terzoni
Goście: Alicja Jagodzińska i Karina Braniecka (właścicielki cukierni ze zdrowymi słodyczami)
Data emisji: 20.10.2015
Godzina emisji: 7.00
mg/kul