Food Revolution Day. Smacznego i na zdrowie!

Ostatnia aktualizacja: 12.05.2016 10:50
Kucharz David Gaboriaud opowie o święcie promującym zdrowe jedzenie, które każdy z nas może nauczyć się przygotowywać.
Food Revolution Day. Smacznego i na zdrowie
Foto: Pixabay/Unsplash/dom. publiczna

W pierwszej godzinie audycji porozmawiamy o najnowszym projekcie grupy foodshering jakim jest jadłodzielnia. Będzie to przestrzeń, w której każdy może podzielić się jedzeniem z każdym, a także bezpłatnie nim poczęstować się.Naszym gościem będzie Agnieszka Bielska.

Po 8.00 zajmiemy się Ogrodem Powszechnym - wspólną inicjatywą Teatru Powszechnego im. Zygmunta Hübnera w Warszawie, Goethe-Institut i Fundacji Strefa WolnoSłowa. 

***

Na "Dzień Kobiet" zapraszamy w piątek (13.05) w godz. 7.00-10.00. Audycję prowadzą Katarzyna Dydo i Aleksandra Jasińska.

kul/kd

Czytaj także

Food porn. Ekshibicjoniści przy stole

Ostatnia aktualizacja: 20.02.2016 13:00
Kiedy minął szał na selfie, do sieci zaczęliśmy wrzucać zdjęcia naszego... jedzenia. - Żeby taka fotografia była sensowna, musi mieć kontekst, opowiada historię - przekonują pomysłodawczynie magazynu "Kukbuk".
rozwiń zwiń
Czytaj także

Jedzenie w plenerze. "Renesans ozorków i polików"

Ostatnia aktualizacja: 18.04.2016 13:50
- Pod chmurką jadamy przede wszystkim burgery. Popularne są także dania kuchni azjatyckiej, a hitem mają szansę stać się food trucki serwujące tradycyjne smaki kuchni polskiej, czyli podroby - Michał Skoczek, twórca bloga "Street Food Polska".
rozwiń zwiń