Dominika Gwit: szczęście to samoakceptacja i zdrowie

Ostatnia aktualizacja: 06.05.2016 09:40
- Całe życie wydawało mi się, że skoro jestem gruba to jestem gorsza - mówi aktorka. - Ostatnio okazało się, że to jest nieprawda. Wszystko siedzi w naszej głowie.
Audio
  • Aktorka Dominika Gwit opowiada o swojej książce "Moja droga do nowego życia", o walce z otyłością i chudością (Dzień Kobiet/Czwórka)
Dominika Gwit podczas promocji swojej książki
Dominika Gwit podczas promocji swojej książkiFoto: PAP/Stach Leszczyński

 - To jak my siebie postrzegamy, to nie jest obraz tego, jak inni na nas patrzą- mówi Dominika Gwit, która zasłynęła rolą "Grubej" w popularnym serialu "Przepis na życie" oraz rolą w filmie "Galerianki".

Aktorka jest doceniana za silny charakter, gdyż postanowiła walczyć o sylwetkę. Gdy Dominika Gwit uzmysłowiła sobie skutki swej nadwagi, postanowiła wziąć się w garść i pokazała światu, że dla chcącego nic trudnego. Jednak wcale nie o tym jest jej książka "Moja droga do nowego życia". - Ja zatraciłam się w odchudzaniu, chciała iść na rekord - zdradza w Czwórce. - Byłam i skrajnie chuda i skrajnie gruba - żadna z tych skrajności nie jest dobra.

Gość Czwórki podkreśla, że otyłość, to choroba, z którą trzeba walczyć, jednak ona o jej niszczącej mocy przekonała się, gdy była najchudsza. Na naszej antenie zdradza skąd czerpie siłę i jaką historię znajdziemy w "Mojej drodze do nowego życia".

***

Tytuł audycji: "Dzień Kobiet"

Prowadzą: Katarzyna Dydo i Karina Terzoni

Gość: Dominika Gwit (aktorka)

Data emisji: 06.05.2016

Godzina emisji: 8.00

pj/kul

Czytaj także

Dominika Gwit: długo byłam niewolnikiem własnych założeń

Ostatnia aktualizacja: 29.01.2016 10:22
Dziś o swojej hardcore’owej diecie mówi, że była "bardzo ważną lekcją". Schudła, ale za nowy wygląd zapłaciła wysoką cenę. - Cóż, człowiek uczy się całe życie, ale dziś wszystko jest już ze mną ok - mówi Dominika Gwit.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Po pierwsze smak - inaczej nie schudniesz

Ostatnia aktualizacja: 19.04.2016 17:04
- Całe życie, od kiedy zająłem się gotowaniem, najważniejszy dla mnie był smak. Jedzenie musi być zdrowe i smaczne - mówi Maciej Szaciłło, ekspert kulinarny.
rozwiń zwiń