Z zawodu jest fotografem, ale gdy kilka lat temu znajomi zaproponowali jej poprowadzenie kuchni w nowootwieranym stołecznym bistro, natychmiast się zgodziła. Współpracowała z takimi miejscami jak Sto900, Chłodna25, Bar Studio, Pewnego Razu Cafe. Dwa lata temu odbyła staż w Nomie - jednej z najlepszych restauracji świata.
Gościem Czwórki była Maria Przybyszewska, która zdradziła, jak zdobywać kulinarne szlify u światowych mistrzów gastronomii, ale mówiła też m.in. o tajsko-arabskiej fuzji smaków. Opowiadała również, jakiej muzyki słucha się w kuchniach najbardziej znanych restauracji.
Zapraszamy do wysłuchania nagrania całej rozmowy.
***
Tytuł audycji: "Dzień Kobiet"
Prowadzą: Aleksandra Jasińska i Karina Terzoni
Gość: Maria Przybyszewska (szefowa kuchni, fotograf, stylistka jedzenia)
Data emisji: 29.07.2016
Godzina emisji: 8.15
kd/ab