Co jada smakosz na trasie maratonu?
Jak przekonywał ekspert, najważniejsza zasada zdrowego odżywiania to różnorodność. - Zbilansowana dieta, czyli spożywanie produktów z różnych grup - mówił gość Kariny Terzoni. - Kolejny element to odżywianie się regularne, dzięki któremu możemy sobie poprawić metabolizm, a także jedzenie po treningach, nawadnianie i dbanie o "całokształt", czyli m.in. wybieranie produktów dobrej jakości - wymieniał.
Igor Dzierżanowski Posiłek po treningu wcale nie musi być obfity, złożony. Najważniejsze, żeby w ogóle się pojawił.
Jak wielką rolę w sporcie odgrywa żywienie i jak dopasować dietę do naszej ulubionej aktywności sportowej? O tym mówiliśmy w Czwórce. W programie wspominaliśmy także o ukazującym się właśnie na rynku 7. wydaniu książki Anity Bean "Żywienie w sporcie. Kompletny przewodnik po zdrowym odżywianiu". Sporo miejsca autorka poświęca tam alergiom na laktozę czy gluten. Sprawdziliśmy także co zrobić, by mieć płaski brzuch, bo nawet ci, którzy aktywnie uprawiają sport, często nie mogą się go dopracować. Posłuchaj nagrania całej godziny audycji "Rozbiegani" >>>
***
Tytuł audycji: Rozbiegani
Prowadzi: Karina Terzoni
Gość: Igor Dzierżanowski (dietetyk sportowy, trener personalny)
Data emisji: 2.12.2017
Godzina emisji: 10.15
kd/mk