"Food is Good". Bo bijącym sercem miasta są restauracje

Ostatnia aktualizacja: 16.07.2017 14:02
Podpatruje kuchnię od kuchni i sprawdza m.in., jak wyglądają najlepsze steki na świecie. - Jednak zamiast recenzować samo jedzenie, wolę pokazywać historie z nim związane - mówił Michał Berezowski, autor projektu internetowego "Food is Good".
Audio
  • O kanale "Food is Good" i swojej kulinarnej pasji opowiada Michał Berezowski (Tędy po trendy/Czwórka)
Zdj. ilustracyjne
Zdj. ilustracyjneFoto: Shutterstock.com/ Roman Kosolapov

kawa ziarna 1200x660.jpg
Speciality coffee, czyli wszystkie smaki kawy

- Chodzę po mieście i dużo jem, słucham propozycji znajomych i odwiedzam restauracje, które mi polecają - opowiadał Berezowski w Czwórce. Jak tłumaczył, na swoim kanale pokazuje "historie związane z jedzeniem". - Najbardziej interesuje mnie to, co do powiedzenia mają właściciele czy szefowie kuchni - mówił w Czwórce. Wspominał także, skąd wzięła się jego kulinarna pasja. - Swoją pierwszą zupę ugotowałem w wieku 10 lat. To była woda ze wszystkimi przyparawami, jakie znalazłem w domu i smakowała jak "bardzo ostra woda" - opowiadał w Czwórce.

W programie zdradził, jak - od strony technicznej - powstają jego filmy i dlaczego niemal wszystko, co związane z ich produkcją, robi sam. Tłumaczył, czym kieruje się wybierając restauracje, które opisuje na swoim blogu, ale zdradził także, w którym kierunku planuje rozwijać swoją internetową działalność.

***

Tytuł audycji: Tędy po trendy

Prowadzą: Aleksandra Jasińska, Mateusz Kulik

Gość: Michał Berezowski (autor kanału "Food is Good", projektu "Miasto od kuchni")

Data emisji: 16.07.2017

Godzina emisji: 9.20

kd/mz

Czytaj także

Zapytam inaczej. "Inny wymiar rozmów z gwiazdami"

Ostatnia aktualizacja: 15.01.2017 11:10
- Mówi się, że internet daje mnóstwo możliwości i każdy może mieć w sieci 15 minut sławy, ale konkurencja jest olbrzymia i coraz trudniej jest dobrze się "sprzedać" - mówi Paulina Drela, autorka kanału "Zapytam inaczej".
rozwiń zwiń
Czytaj także

Paweł Opydo ratuje świat przed złą literaturą

Ostatnia aktualizacja: 26.02.2017 11:00
- Dobrze jest mieć świadomość, że nawet nasze ulubione książki nie zawsze są idealne. Jestem wielkim fanem "Harry'ego Pottera", a nie przeszkodziło mi to doszukać się w nim niekonsekwencji i błędów logicznych - mówi Paweł Opydo, autor kanału "Złe książki".
rozwiń zwiń
Czytaj także

Sabrina Ghayour: Bliski Wschód smakuje prosto i skromnie

Ostatnia aktualizacja: 09.04.2017 15:09
- Sirocco to wiatr na Saharze, który oddaje mój styl gotowania. Używam wschodnich składników, ale w zachodnim stylu. Nie lubię jednak określenia "kuchnia fusion", bo uważam, że jest ono nieprecyzyjne - twierdzi Sabrina Ghayour, autorka książki "Sirocco. Wspaniałe smaki Bliskiego Wschodu".
rozwiń zwiń