Jak dostać najsłodszą pracę na świecie?

Ostatnia aktualizacja: 10.08.2016 11:40
Zawód cukiernika kojarzy się nam z pracą miłą, spokojną i ze słodkim obżarstwem. Czy jest taki rzeczywiście - sprawdzimy w audycji.
Obecnie cukiernicy najczęściej pracują w cukierniach, pracowniach cukierniczych bądź zakładają własne działalności gospodarcze. Część z nich świetnie radzi sobie też w sieci - w roli blogerów
Obecnie cukiernicy najczęściej pracują w cukierniach, pracowniach cukierniczych bądź zakładają własne działalności gospodarcze. Część z nich świetnie radzi sobie też w sieci - w roli blogerówFoto: Pixabay/Patrice_Audet/dom. publiczna

Droga do zawodu nie jest długa. Podczas 3-letniej nauki uczniowie zdobywają wiedzę z technologii produkcji cukierniczej, obsługi niezbędnych maszyn, różnych metod wypiekania i przygotowywania ciast i deserów oraz ich ozdabiania. Uczą się także podstaw przedsiębiorczości.

Na spotkanie z mistrzami tego fachu oraz z przyszłymi cukiernikami zapraszamy w czwartkowe popołudnie.

***

Na "Dajesz radę" zapraszamy w czwartek (11.08) w godz. 14.05 - 15.00. Audycję poprowadzi Dominika Klimek.

kul/pj

Czytaj także

"Kraina Sosny". Blog, który zaczął się od surowego ciasta

Ostatnia aktualizacja: 26.06.2016 15:50
- Zaczęło się od pomagania mamie. Mieszałem składniki, robiłem kremy. Przy czym zawsze musiałem wylizać miskę do czysta, albo zjeść trochę surowego ciasta - mówi Marcin Sosnowski, autor bloga kulinarnego "Kraina Sosny".
rozwiń zwiń
Czytaj także

Dieta Jamesa Bonda. Ulubione dania agentów

Ostatnia aktualizacja: 25.07.2016 11:00
- Bond na ekranie rzadko coś je, choć często zamawia. I choć jest agentem luksusowym, jego wymagania kulinarne są dość proste - opowiada krytyk filmowy Michał Burszta.
rozwiń zwiń