"Kraina Sosny". Blog, który zaczął się od surowego ciasta

Ostatnia aktualizacja: 26.06.2016 15:50
- Zaczęło się od pomagania mamie. Mieszałem składniki, robiłem kremy. Przy czym zawsze musiałem wylizać miskę do czysta, albo zjeść trochę surowego ciasta - mówi Marcin Sosnowski, autor bloga kulinarnego "Kraina Sosny".
Audio
  • "Kraina Sosny" - blog, który można zjeść oczami (Tędy po trendy/Czwórka)
To jedno z licznych dań popisowych naszego gościa - autora bloga kulinarnego Kraina Sosny
To jedno z licznych dań popisowych naszego gościa - autora bloga kulinarnego "Kraina Sosny"Foto: Marcin Sosnowski/blog "Kraina Sosny"

- Inspiracje do tworzenia deserów znajduję wszędzie. Czasami jest to nowa patera albo kwiatki na łące - opowiada gość Czwórki. Bywa też tak, że autorskie danie powstaje... przez przypadek. - Kiedyś zrobiłem mus z karmelizowanej białej czekolady. Zostało mi go dość sporo więc go zamroziłem, bo chciałem spróbować czy wyjdą z tego lody. Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania - wspomina bloger i zdradza, jak samemu przygotować taki deser.

Marcin Sosnowski tłumaczy także, który owoc jest teraz centrum jego świata, podpowiada, jak z bezy zrobić dzieło sztuki i czy zdjęcie może smakować.

***

Tytuł audycji: "Tędy po trendy"

Prowadzą: Aleksandra JasińskaKamil Jasieński

Goście: Marcin Sosnowski (autor bloga "Kraina Sosny")

Data emisji: 26.06.2016

Godzina emisji: 10.10

kul/gs

Czytaj także

Kuchnia po męsku, czyli "Gotowanie z pasją"

Ostatnia aktualizacja: 15.05.2015 20:00
W niedzielę studio Czwórki odwiedzi dwóch mężczyzn, którzy uwielbiają "stać przy garach" i o gotowaniu wiedzą prawie wszystko.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Food Think Tank. "Żeby życie miało smak"

Ostatnia aktualizacja: 19.03.2016 16:00
Wyprowadzili gotowanie z kuchni na ulicę. Grają "w pomidora", tworzą kulinarne instalacje, wydają gastro-zina. - W jedzeniu jest jeszcze wiele do odkrycia i my zamierzamy to udowodnić - przekonuje ekipa Food Think Tank.
rozwiń zwiń