Jak przyznaje blogerka Daria Ładocha w lodówce warto mieć m.in. musztardę i pesto. I przekonuje, że układanie takich produktów na odpowiednich półkach ma sens. - Producenci sami mówią, gdzie je umieszczać, a na lodówkach są specjalne oznaczenia, choć niewielu zwraca na nie uwagę - mówiła Ładocha. Podkreślała, że na drzwiach lodówki warto przechowywać rzeczy, które nie wymagają bardzo niskich temperatur. - Powinny się tam więc znaleźć przeciery, ketchup, majonez czy musztarda. Otwierając drzwi i zamykając je narażamy te produkty na ogrzanie - tłumaczyła blogerka.
Gdzie trzymać nabiał, gdzie warzywa, na której półce ułożyć świeże mięso czy ryby, a gdzie żywność przetworzoną? Jak prawidłowo zamrażać produkty żywnościowe? O tym także mówiła Daria Ładocha. Zdradziła też, gdzie w lodówce można trzymać… lakiery do paznokci.
***
Tytuł audycji: Dajesz radę
Prowadzi: Marta Hoppe
Gość: Daria Ładocha (blogerka kulinarna, autorka książki "Kuchnia dla zajętych kobiet i mężczyzn")
Data emisji: 13.09.2016
Godzina emisji: 14.07
kd/kul