Marta Gawrychowska Są takie kraje jak Francja czy Belgia, gdzie lepiej zje się w restauracji. Natomiast do Azji w dużej mierze jedzie się po to, żeby spróbować jedzenia ulicznego
Połączenie jedzenia i zwiedzania różnych zakątków świata to dziś pomysł na życie Marty Gawrychowskiej. - Są takie kraje, które nie kojarzą mi się z jedzeniem. Mają za to inne atuty - mówi zaproszona blogerka. - Są jednak takie, których wspomnienie od razu nasuwa mi konkretne smaki i potrawy - dodaje Marta Gawrychowska.
Swojego bloga podróżniczka prowadzi nie tylko po to, żeby nie zapomnieć o fantastycznych ludziach, których poznała, i miejscach, które udało się jej zobaczyć, ale także po to, aby z czytelnikami dzielić się opisami tradycyjnych potraw, które miała okazję skosztować. - Jeśli chcemy spróbować oryginalnej kuchni, to najlepiej udać się do sprawdzonej restauracji, którą polecają lokalsi - przekonuje Marta Gawrychowska.
Z pasji odkrywania - wyprawy na szczyty wulkanów
Jakie przysmaki można zjeść na Seszelach, czym zaskoczyła ją kuchnia Mołdawii, czy jedzenie na Białorusi jest tanie oraz z czym, jeśli nie z pizzą, kojarzą się jej Włochy - więcej o tym w nagraniu audycji.
Ponadto w "Dajesz radę" kucharz i kulinarny ekspert Grzegorz Łapanowski opowiada o najdroższych potrawach świata.
Marta Gawrychowska Anna Hardej w Czwórce/fot. Czwórka
***
Tytuł audycji: Dajesz radę
Prowadzi: Anna Hardej
Gość: Marta Gawrychowska (podróżniczka i autorka bloga "Podróże od kuchni")
Data emisji: 4.09.2017
Godzina emisji: 14.07
jsz/jp