Młodzi otyli

Ostatnia aktualizacja: 08.06.2014 13:45
Coraz więcej młodych osób ma problemy z otyłością. Nie wszyscy jednak z tym walczą spędzając godziny na siłowni, lecz wolą obrócić temat w żart.
Otyłe dziecko
Otyłe dzieckoFoto: Glow Images

Czy gruby może być fajny? Od lat wmawia się nam, że człowiek szczęśliwy, dobrze wyglądający, to człowiek szczupły. Ten trend szczególnie mocno trafia do młodych ludzi, gdzie oprócz chęci pochwalenia się modnym ciuchem, gadżetami dochodzi dbałość o wygląd fizyczny.
Jednak ta reklamowa akcja wywołuje też reakcję - kilka tygodni temu na Facebooku powstał np. profil "Beznadziejna sylwetka w 30 dni", który do tej pory polubiło ponad 41 tysięcy internautów. Satyryczne konto pozwala na zapoznanie się z bohaterami, którzy postawili na oryginalność i nie oszczędzając żołądka oraz stojącego przed telewizorem fotela, przeszli drogę wiodącą od kaloryfera do stylowej oponki.
W poniedziałek 9 czerwca zastanowimy się, czy wiemy co tuczy, dlaczego ludzie tyją, dlaczego lubimy niezdrowe rzeczy i z jakimi osobami kojarzy nam się otyłość. W dyskusji na temat otyłości u dzieci i młodzieży porozmawiamy z dietetykiem i psychologiem.
Zapraszamy na "4 do 4" od 13.00.

hd, ac

Czytaj także

Chcesz być zdrowy? Zastanów się, co jesz

Ostatnia aktualizacja: 04.04.2014 10:40
Coraz bardziej dbamy o to, co jemy, wybieramy produkty sezonowe i nie gonimy za kulinarnymi modami. Ma być smacznie, ale też zdrowo.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Dbasz o linię? Nie pij soków owocowych!

Ostatnia aktualizacja: 30.04.2014 19:00
Wiosna to pora roku, w której rośnie nasz apetyt na wszystko co świeże i zdrowe. Dojrzewające w słońcu owoce i pyszne soki - smakują wyśmienicie, ale czy aby na pewno są zdrowe?
rozwiń zwiń
Czytaj także

Ryby i owoce morza to podstawa zdrowej diety

Ostatnia aktualizacja: 04.05.2014 18:25
Na zmianę diety i przyzwyczajeń żywieniowych nigdy nie jest za późno. - Warto postawić na ryby. Tym bardziej, że na ich przygotowanie jest wiele sposobów, z których rzadko korzystamy - zachęca Grzegorz Łapanowski, kucharz i dziennikarz Kulinarny.
rozwiń zwiń