Idziemy na Targ... Śniadaniowy!

Ostatnia aktualizacja: 16.08.2013 13:20
Sobotni "Hyde Par" zagości na Targu Śniadaniowym. Cykliczne wydarzenie łączy elementy targu, na którym producenci żywności mogą sprzedawać swoje ciasta, przetwory, ekologiczne mięso, warzywa, napoje, a jednocześnie jest miejscem promującym ideę slow foodu.
Targ Śniadaniowy na warszawskim Żoliborzu
Targ Śniadaniowy na warszawskim ŻoliborzuFoto: mat. organizatora/targsniadaniowy.pl

Porozmawiamy o modzie na zdrowe odżywianie, modzie na gotowanie, o badaniach naukowców, które mówią o identycznych wartościach odżywczych warzyw i owoców ekologicznych jak i tych „zwykłych”.

Tego typu targi odbywają się w kilku miejscach w Warszawie oraz w innych miastach Polski, dlatego poza rozmowami z ogrodnikami, kucharzami, miłośnikami i znawcami zdrowej kuchni, którzy będą obecni na Targu Śniadaniowym na Żoliborzu będziemy mieli również relacje reporterskie z innych tego typu wydarzeń.

Zapraszamy do "Hyde Parku" - w sobotę 17 sierpnia, od godziny 10.00.

Czytaj także

Studiuj kulinaria na ASP. Rusza pierwszy w Polsce kierunek "food design"

Ostatnia aktualizacja: 07.08.2013 09:00
Akademia Sztuk Pięknych w Łodzi to pierwsza uczelnia w Polsce, gdzie można studiować projektowanie kulinariów. Zdaniem rektora uczelni taki kierunek to odpowiedź na światowe trendy.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Przeterminowana żywność nadaje się do jedzenia

Ostatnia aktualizacja: 14.08.2013 06:30
Masz w szafce przeterminowany makaron albo kawę, której minęła data ważności? Teraz to żaden problem, bo zdaniem Belgijskiej Agencji Żywności przeterminowane jedzenie jak najbardziej nadaje się do spożycia.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Carving - bo człowiek je oczami...

Ostatnia aktualizacja: 15.08.2013 11:00
Żyjemy w czasach, w których równie ważny co smak jest także wygląd potraw. Nic więc dziwnego, że szefowie kuchni i restauratorzy prześcigają się w pomysłach, które mają oczarować klientów.
rozwiń zwiń