Radość jedzenia i czyste serca

Ostatnia aktualizacja: 11.09.2016 09:09
Okazuje się, że dieta roślinna, maratony i zdrowe serca mogą iść razem pod rękę. Violetta Domaradzka i Robert Zakrzewski pokazują jak to połączyć.
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjneFoto: pixabay

Ultramaratończykom udało się stworzyć książkę "Kuchnia dla serca. Zdrowie z roślin", gdzie odnajdziemy 120 przepisów na dania przygotowane przez pasjonatów diety roślinnej. Wspiera ich zespół naukowy pod przewodnictwem prof. kardiologii Artura Mamcarza. W Czwórce, tuż po 8.00 Violetta Domaradzka i Robert Zakrzewski opowiedzą o dobrej sile nawyków, zdradzą sposoby na czytanie etykiet i spróbują nas przekonać czemu warto zrezygnować z soli.

W audycji "BąŻur" sprawdzimy też jak wyglądają diety trenerów fitness, czy przy ich trybie życia można wszystko jeść. Opowiemy też o artystach, którzy wypłynęli lub zrobili karierę śpiewając covery.

***

Na BąŻur zapraszamy w poniedziałek (12.09) w godz. 06.05 - 09.00. Audycję poprowadzi Ula Kaczyńska.

pj

Czytaj także

Street food - to nie tylko burgery i frytki

Ostatnia aktualizacja: 10.07.2016 11:56
- W Europie Zachodniej i USA food trucki są pełnoprawnym elementem sceny gastronomicznej. W Polsce wciąż jest to traktowane jako ciekawostka - mówi Michał Skoczek czyli Żorż Ponimirski, autor bloga Street Food Polska.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Animacje. Kulinarne mody przychodzą wraz z nimi

Ostatnia aktualizacja: 08.08.2016 10:19
Piękna i Bestia jadali owsiankę, Remi serwował doskonałe ratatouille, z ekranu "Księżniczki i żaby" bombardowani jesteśmy kuchnią inspirowaną nowoorleańskimi wypływami kreolskimi. Magda Maksimiuk zdradza skąd tyle jedzenia w tych bajkach.
rozwiń zwiń