Jej blog "Candy Company" jest połączeniem dwóch pasji: artystycznej i kulinarnej, i jest najlepszym dowodem na to, że pieczenie i gotowanie może być sztuką. - W moich pracach wykorzystuję to, czego nauczyłam się podczas studiów na Akademii Sztuk Pięknych: kompozycję i poczucie estetyki - mówiła Łabza w Czwórce. - Staram się, by każda przygotowana przeze mnie rzecz była małym dziełem sztuki, które nie tylko dobrze smakuje, ale też fajnie wygląda.
Łabzda podkreślała, że każdy może tworzyć takie małe, słodkie dzieła, zanim jednak się do tgo zabierzemy, należy spełnić kilka warunków. Jakich? O tym mówiła w Czwórce. Zdradzała także, jak powstają jej wypieki, jakiego sprzętu używa, by robić swoje "smakowite zdjęcia" i skąd biorą się pomysły na… skomplikowane nazwy jej wyrobów.
***
Tytuł audycji: "Tędy po trendy"
Prowadzą: Aleksandra Jasińska, Kamil Jasieński
Gość: Teresa Łabza (malarka, autorka bloga "Candy Company")
Data emisji: 12.06.2016
Godzina emisji: 10.10
kd/mg