Anna Zbyszewska-Chryniewicz i jej gotowanie z pasją

Ostatnia aktualizacja: 05.02.2018 10:00
Po latach pracy rzuciła pracę w korporacji i skoczyła w życiową przepaść: zajęła się tym, co sprawia jej przyjemność, czyli gotowaniem. Anna Zbyszewska-Chryniewicz organizuje warsztaty, dzieli się przepisami, organizuje spotkania autorskie przy garach.
Audio
  • Anna Zbyszewska-Chryniewicz opowiada o swojej kulinarnej pasji (Czat Czwórki)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: Africa Studio / Shutterstock

- W gotowaniu bardzo ważnym elementem jest serce. To, co się gotuje to element drugorzędny, bo każdy lubi coś innego, każdy doprawia według swojego gustu, dlatego najważniejsze to gotować z pasją - tłumaczyła w Czwórce i jak przekonywała, życie "od kuchni" może być pasjonujące. - Gotowanie jest teraz modne, a tak naprawdę to nie o modę chodzi, ale o to, co nam gra w duszy.

Jak skonstruować dobry przepis na dobre życie? Jaką kuchnię uwielbia Anna Zbyszewska-Chryniewicz i dlaczego - zajmując się na co dzień gotowaniem - sama nie je mięsa? O tym w nagraniu rozmowy ze studia Czwórki.

***

Tytuł audycji: "Czat Czwórki"
Prowadzi: Beata Kwiatkowska

Gość:
Anna Zbyszewska-Chryniewicz (blogerka, miłośniczka gotowania)
Data emisji: 5.02.2018
Godzina emisji: 16.10

kd

Czytaj także

Twin Peaks. Miasteczko grozy, w którym można dobrze zjeść

Ostatnia aktualizacja: 08.05.2017 14:56
Na ekranach telewizorów znów pojawi się kultowa tablica z napisem "Miasteczko Twin Peaks", a z głośnika popłynie motyw muzyczny Badalamentiego. - W tym serialu jedzenie jest wszędzie i znaczy więcej niż nam się wydaje. Pojawia się ono w kluczowych momentach - mówił dziennikarz Marcin Radomski.  
rozwiń zwiń
Czytaj także

Szef kuchni. Jak zostać kulinarnym artystą?

Ostatnia aktualizacja: 14.09.2017 13:59
Jest mistrzem, artystą, czasem musi być po prostu dobrym rzemieślnikiem, a czasem żołnierzem. Szef kuchni - czy, aby nim zostać, wystarczy tylko doskonałe wyczucie smaku?
rozwiń zwiń
Czytaj także

Kuchnia w stylu wolnym według Mateusza Zielonki

Ostatnia aktualizacja: 01.01.2018 14:10
Jako snowboardzista startował w wielu zagranicznych zawodach, jako kucharz zdobył tytuł "MasterChefa". - Przed udziałem w programie gotowałem na spontanie, nie korzystałem z przepisów. Nawet jeśli je czytałem, i tak robiłem po swojemu - opowiada Mateusz Zielonka
rozwiń zwiń