Popularność telewizyjnych programów o gotowaniu przekłada się na liczbę osób, które coraz chętniej zapisują się na kursy gotowania. Tam zaś, od specjalistów uczą się, że tradycyjna polska kuchnia to nie tylko schabowy z ziemniakami. - Tak jak Kalifornia filmowym, tak Polska jest kulinarnym zagłębiem - mówi szef kuchni Tomasz Woźniak. - Jesteśmy świadkami rewolucji, która odbywa się na różnych płaszczyznach. Zaczyna się w sklepie, a kończy na talerzu.
Zobacz jak gotuje Leo - syn Justyny Steczkowskiej [WIDEO] >>>
W audycji radzimy, gdzie szukać wyrafinowanych polskich produktów, sprawdzamy dlaczego gimnazjaliści są fanami kulinarnych talent show i tłumaczymy, dlaczego smak potraw zależny od... zapachu powietrza.
***
Tytuł audycji: Się mówi
Prowadzenie: Piotr Firan
Goście: Tomasz Woźniak (szef kuchni), Jakub Mielniczuk z (Cook Up), uczennice warszawskiego gimnazjum
Data emisji: 27.03.2015
Godzina emisji: 14.00
kul/ei