Coocharz w sieci. Proste przepisy na smaczne dania

Ostatnia aktualizacja: 12.07.2023 11:00
- W sieci nie brakuje kulinarnych treści i kanałów tworzonych przez kucharzy amatorów. Ja staram się trafiać do ludzi, którzy cenią sobie proste przepisy - opowiada Kuba Przeździecki, znany w sieci jako Coocharz. 
Coocharz, czyli Kuba Przeździecki w studiu Czwórki.
Coocharz, czyli Kuba Przeździecki w studiu Czwórki.Foto: Adam Świetlicki/Czwórka
  • Kuba Przeździecki jest kucharzem amatorem. Jako Coocharz publikuje w sieci przepisy i dzieli się inspiracjami.
  • Krok po kroku przedstawia polecane przez siebie dania i sprawdzone patenty na ich przygotowanie.
  • Gotuje szybko, prosto, smacznie i dla każdego. Proponuje kanapki, ciastka, mięsa, ale też bezmięsne steki z kalafiora i gofry "jak znad morza".


Pasja, która wzięła się od liczenia kalorii

- Staram się robić takie rzeczy, które każdy jest w stanie odtworzyć. Staram się, żeby przygotowanie dania nie zajęło więcej niż pół godziny, ale proponuję też moje słynne sześciogodzinne ragoût, które gotuje się pół dnia - opowiada gość Czwórki. - Moje hobby wzięło się od liczenia kalorii. Ponieważ chciałem mieć to pod kontrolą, musiałem sam zacząć gotować. Przez rok jadłem kurczaka z ryżem, którego przyrządzałem na kilka sposobów. 

Jedzenie oczami

Dania wymyśla w nocy, kiedy nie może spać. W tej chwili na liście potraw do zrobienia ma prawie sto pozycji. Wraz z sezonowymi produktami dochodzą nowe przepisy. I to nimi dzieli się w pierwszej kolejności. - Trudno jest mi wyliczyć, ile czasu zajmuje przygotowanie jednej kulinarnej rolki na TikToka. Mniej więcej wygląda to tak, że czas przygotowania dania mnożę przez cztery. Dbam o estetykę moich filmów, ale też im bardziej się staram, tym gorzej mi to wychodzi - śmieje się rozmówca Jeremiego Angowskiego.

Przepis na Kanapkę z Kurczakiem z POPEYE'S | COOCHNIA | Coocharz

Sprawdź też:

Do pięciu razy omlet

Kiedyś bardzo często robiłem omlety na słodko. Wpadłem na nowy, ciekawy pomysł, który kilkukrotnie mi nie wychodził, ale mimo to postanowiłem wrzucić filmik z moimi podejściami, żeby pokazać  odbiorcom, że w kuchni nie zawsze wszystko wychodzi. - podkreśla Kuba Przeździecki.

BOLOGNESE, na które poczekasz pół dnia | COOCHNIA | Coocharz

Kulinarne lifehacki Coocharza

  • Mise en place: zanim zaczniesz gotować przygotuj sobie wszystkie składniki.
  • Umiejętnie korzystaj z soli, doprawiaj stopniowo każdy element potrawy
  • Używaj ostrych noży. Dużo łatwiej i przyjemniej się z nich korzysta i trudniej się skaleczyć

Coocharz i Jeremi Angowski w Czwórce. Coocharz i Jeremi Angowski w Czwórce.

Najciekawci blogerzy kulinarni ze świata

Inspiracji szuka w sieci i w życiu. Podgląda kanały zagranicznych twórców takich jak Joshua Weissman i Babish, ale większość dań wymyśla sam. - Oczywiście nie dotyczy to klasyków, bo trudno wymyślić od nowa bułkę do burgera. Ale sprawdzam różne przepisy, analizuję je i w miarę możliwości staram się dorzucić coś od siebie - przyznaje bloger.

Posłuchaj
17:29 CZWÓRKA Pierwsze slysze - kucharz 12.07.2023.mp3 Co Coocharz serwuje w sieci? Rozmowa z Kubą Przeździeckim (Pierwsze słyszę/Czwórka) 

***

Tytuł audycji: Pierwsze słyszę

Prowadzi: Jeremi Angowski

Gość: Jakub Przeździecki (kucharz, twórca kanału Coocharz na TikToku)

Data emisji: 12.07.2023

Godzina emisji: 8.15

kul


Czytaj także

Fish and chips - jak przyrządzić w domu brytyjską klasykę?

Ostatnia aktualizacja: 30.11.2020 09:30
Fish and chips, czyli ryba w panierce podawana z frytkami, to jedna z najbardziej znanych brytyjskich potraw. Jak podkreśla mistrzyni kuchni Alicja Strasburger, każdy, kto wybrał się na Wyspy, powinien choć raz jej spróbować. - To kultowe danie - mówiła gość Czwórki. 
rozwiń zwiń
Czytaj także

"Francuzeczka" z Portugali. Jak smakuje francesinha?

Ostatnia aktualizacja: 17.10.2021 11:20
Kilka warstw mięsa zamkniętych w bułce, do tego m.in. jajko, sos przypominający gravy oraz frytki - to najpopularniejszy portugalski fast food. - Francesinha to rodzaj kanapki, ale żeby ją zjeść, ludzie chodzą do restauracji - opowiada blogerka kulinarna Agnieszka Eriksson.
rozwiń zwiń