Marta Dymek: wegetarianizm pozwala znaleźć nowe ulubione smaki
Stowarzyszenie chce łączyć ludzi, którzy studiują dietetykę oraz kierunki pokrewne z akademicką społecznością, by wspólnie tworzyć projekty żywieniowe łatwe do zrozumienia dla zwykłych ludzi. Wynikiem tej współpracy są artykuły, które można znaleźć na stronie internetowej Stowarzyszenia oraz poradnik żywieniowy "Skąd się biorą zdrowi ludzie". - Jako społeczeństwo jesteśmy coraz bardziej świadomi, ale nadal jest sporo elementów diety, które sprawiają nam problemy - przekonuje Mijal.
Dieta mięsna kontra weganizm. Co wybrać?
Jak podkreśla gość Czwórki poradnik ma edukować czytelników w zakresie zdrowego odżywiania - począwszy od planowania posiłków i różnorodną dietę, poprzez czytanie etykiet i mądre wybory zakupowe, techniki kulinarne, które zachowują jak najwięcej składników odżywczych, aż po praktyczne wskazówki i porady na temat komponowania menu i zapotrzebowania na składniki odżywcze. Więc skąd się biorą zdrowi ludzie?
***
Tytuł audycji: Pierwsze słyszę
Prowadzący: Kamila Dębczak
Gość: Przemysław Mijal (twórca Stowarzyszenia Spożywo)
Data emisji: 7.06.2018
Godzina emisji: 8.16
kul/kd