Babka lancetowata, krwawnik, babka zwyczajna, mniszek, tasznik, stokrotka, czy bluszczyk kurdybanek. - Bluszczyk kurdybanek ma małe okrągłe listki, które nie tylko ładnie wyglądają, ale też przepięknie pachną - tłumaczy Małgorzata Ruszkowska.
Katarzyna Pruchnicka zachęca do wyjścia na jesienny spacer i rozejrzenia się wokół w poszukiwaniu aromatycznych dodatków do dań. - Kuchnia z wykorzystaniem dziko rosnących roślin nie jest wcale tak trudna i dzika, a co za tym idzie przerażająca - mówi dziennikarka.
Zachęcamy do wysłuchania audioprzewodnika po dzikich, jadalnych roślinach.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Małgorzata Ruszkowska (Mead Ladies)
Data emisji: 20.10.2016
Godzina emisji: 11.15
fbi/mp