Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Trójka
Michał Lipka 18.10.2017

Smaki bardzo dobrze skatalogowane. "Leksykon smaków" Nikki Segnit

Nikki Segnit napisała książkę, na którą czekał niejeden smakosz. Jej "Leksykon smaków" został właśnie wydany w języku polskim.
Posłuchaj
  • Smaki bardzo dobrze skatalogowane. "Leksykon smaków" Nikki Segnit (A nuż, widelec)
Czytaj także

– Ta książka jest jak encyklopedia. Smaki są ułożone alfabetycznie i opisane niezwykle zachwycająco. Na przykład porzeczki z czekoladą są tu opisane jako "połączenie mroczne i ciężkie jak fińska poezja gotycka" – mówi Katarzyna Pruchnicka. Wtóruje jej Małgorzata Minta. – Nikki lubi gotować, ale wcześniej robiła to zawsze według przepisów. Jest bardzo kreatywna i "Leksykon smaków" ma pomóc właśnie takim osobom jak ona – takim, którzy chcą poeksperymentować – zauważa dziennikarka.

Zapraszamy do słuchania dołączonego nagrania audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: 
Katarzyna Pruchnicka
Gość: Małgorzata Minta (dziennikarka kulinarna)
Data emisji: 18.10.2017 
Godzina emisji: 
11.16

ml/ab