Na swoim internetowym kanale Piotr popularyzuje gotowanie i testuje różne produkty żywnościowe, np. paluszki rybne i napoje gazowane. Doświadczenie kulinarne zdobywał w Anglii, gdzie przez dziewięć lat pracował w różnych restauracjach jako szef kuchni.
Marcin Kuc i jego blog "Jaja w kuchni"
- Zaczynałem pracę o siódmej rano, a kończyłem o drugiej, trzeciej w nocy, i tak dzień w dzień. To naprawdę ciężka praca i trzeba kochać gotować, żeby być kucharzem - przyznaje Piotr.
Gość Czwórki mówi, że nie ma żadnych oporów przed jedzeniem dziwnych rzeczy. Próbował już smażonych karaluchów i zapewnia, że chętnie zjadłby ser z żywymi larwami much. Opowiada też, jak namówił swoją narzeczoną - wegetariankę do jedzenia mięsa i zdradza swój przepis na idealną jajecznicę.
***
Tytuł audycji: Audycja nr 1
Prowadzi: Mariusz Infulecki, Michał Migała
Gość: Piotr Ogiński (kucharz, autor vloga "Kocham gotować")
Data emisji: 6.10.2015
Godzina emisji: 8.00
mg/kul