Ukraińskie przysmaki Ostatnia aktualizacja: 04.08.2019 16:01 Jedliście kiedyś prawdziwy barszcz ukraiński? Jest aromatyczny, nietłusty mimo wędzonej słoniny, a dzięki dodatkowi w postaci soku wyciśniętego z surowych buraków – intensywny w smaku i kolorze! Posłuchajcie o innych specjałych kuchni naszych sąsiadów. Audio 57'12 04.08.19 Zapraszamy do stołu mat. ilustracyjneFoto: pixabay.com Gość audycji: Iryna Konoplianko. Przyrządzamy potrawy, dowiadujemy się o pochodzeniu niektórych składników, poznajemy historie poszczególnych dań, a na deser uczymy się zasad savoir vivre. W każdą niedzielę o godz. 15.00, do stołu zaprasza Marta Powałowska. Data emisji: 04.08.2019 Zobacz więcej na temat: RadioDzieciom gotowanie kulinaria kuchnia Ukraina
Przysmaki kuchni litewskiej Ostatnia aktualizacja: 30.06.2019 16:01 Czeburaki, cepeliny kibiny.. Pod tymi tajemniczymi nazwami kryją się prawdziwe przysmaki niepowtarzalnej kuchni litewskiej. W czasie upałów świetny będzie też litewski chlodnik. Posłuchajcie, posmakujcie! mat. ilustracyjneFoto: pixabay.com Posłuchaj 59'31 30.06.19 Zapraszamy do stołu więcej Przyrządzamy potrawy, dowiadujemy się o pochodzeniu niektórych składników, poznajemy historie poszczególnych dań, a na deser uczymy się zasad savoir vivre. W każdą niedzielę o godz. 15.00, do stołu zaprasza Marta Powałowska. Data emisji: 30.06.2019 Zobacz więcej na temat: RadioDzieciom gotowanie kulinaria kuchnia
Kuchnia Słowenii Ostatnia aktualizacja: 21.07.2019 15:01 Prawdziwa mieszanka smaków. Słowenia leży na styku wpływów kuchni alpejskiej, śródziemnomorskiej i bałkańskiej, co przyczyniło się do powstania bardzo ciekawej i różnorodnej kuchni. mat. ilustracyjneFoto: pixabay.com Posłuchaj 59'14 Zapraszamy do stołu 21 lipca godz. 15:01 więcej Przyrządzamy potrawy, dowiadujemy się o pochodzeniu niektórych składników, poznajemy historie poszczególnych dań, a na deser uczymy się zasad savoir vivre. W każdą niedzielę o godz. 15.00, do stołu zaprasza Marta Powałowska. Data emisji: 21.07.2019 Zobacz więcej na temat: RadioDzieciom gotowanie kulinaria kuchnia