Polskie Radio Dzieciom

Briam - grecka zapiekanka warzywna

Ostatnia aktualizacja: 14.08.2018 12:00
W kuchni Polskiego Radia Dzieciom wybraliśmy się w kulinarne rejony słonecznej Grecji. Ten wspaniały, piękny i pełen zabytków kraj to także dom wielu smaków.
Audio
  • Jak przyrządzić danie wakacyjne prosto z Grecji. (Zapraszamy do stołu/Polskie Radio Dzieciom).
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: shutterstock

Jednym z nich jest briam czyli grecka, warzywna zapiekanka. Wygląda apetycznie i smakuje wyśmienicie. Może to właśnie danie okaże się smakowym wspomnieniem z Waszych wakacji?

Audycję przygotowała Marta Powałowska.
”Zapraszamy do stołu” w Polskim Radiu Dzieciom, w każdą niedzielę o 9.00.

data emisji: 12.08.2018

jo

Zobacz więcej na temat: gotowanie kulinaria dzieci
Zobacz także
Czytaj także

Francuski sernik

Ostatnia aktualizacja: 22.07.2018 12:00
Wakacje to czas podróży, zatem i my podróżujemy. W jaki sposób? Poznając smaki poszczególnych europejskich krajów. Odwiedziliśmy już Hiszpanię, Włochy oraz Czechy dziś udamy się do Francji. To kraj tak samo piękny jak smaczny, o czym przekonacie się pichcąc razem z nami. Zapraszamy na francuski sernik.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Sycylijskie pulpeciki drobiowe w sosie pomidorowym

Ostatnia aktualizacja: 01.07.2018 11:00
W Kuchni Polskiego Radia Dzieciom czas na uwielbiane przez dzieci danie w którym królować będzie mięso drobiowe i soczyste pomidory. Wspólnie z Wami przygotujemy sycylijskie pulpeciki drobiowe. Gotowi na wspólne pitraszenie?
rozwiń zwiń
Czytaj także

Sznycel wiedeński prosto z Włoch

Ostatnia aktualizacja: 08.07.2018 11:00
Choć nazwa wskazuje na austriackie pochodzenie, to jednak potrawa ta wywodzi się z Włoch. Do Austrii sprowadził go feldmarszałek hrabia Joseph Radetzky, który był dowódcą wojsk austriackich we Włoszech. Kotlet po mediolańsku - costoletta alla milanese - tak mu zasmakował, ze nakazał swoim kucharzom przyrządzać go jak najczęściej.
rozwiń zwiń