Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Jedynka
Marta Grzymkowska 06.10.2016

Warzywne zupy oczyszczą organizm

- Preferujemy zupy oparte o warzywa i kasze, te, które zapewniają nam witaminy, minerały i węglowodany sprawiające, że dłużej czujemy się najedzeni mówią autorki książki "Zupowy detoks".
Posłuchaj
  • Urszula Mijakoska, Monika Stachura o sztuce gotowania zup (Cztery Pory Roku/Jedynka)
Czytaj także

Urszula Mijakoska, Monika Stachura przekonują, że do zup warto dodawać kiełki, ziarna i orzechy. - Pamiętajmy tylko, że powinniśmy je zmielić bezpośrednio przed spożyciem - zastrzegają.

Polecają też specjalny gatunek dyni, która idealnie nadaje się na zupę i radzą, jak pozbyć się twardej skóry tego warzywa. Odpowiadają również na pytanie, czy w przypadku gotowania lepiej jest ściśle trzymać się przepisów czy... pójść na żywioł.

***

Tytuł audycji: "Cztery pory roku"

Prowadzi: Małgorzata Raducha

Goście: Urszula Mijakoska, Monika Stachura (autorki książki "Zupowy detoks")

Data emisji: 6.10.2016

Godzina emisji: 10.23

mg/ab