Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Czwórka
Karina Duczyńska 25.11.2017

Tomasz Woźniak. Co jada smakosz na trasie maratonu?

 - Najlepiej karmią maratończyków w Mediolanie. Co prawda nie było parmezanu, szynki parmeńskiej i proseco, za to organizatorzy serwowali pyszne pomarańcze z Sycylii - opowiada kucharz i biegacz Tomasz Woźniak.
Posłuchaj
  • O menu maratończyka, strefach odżywczych w trakcie zawodów biegowych na świecie i zbilansowanej diecie (Rozbiegani/Czwórka)
Czytaj także

Czytaj także
fit lovers 1200.jpg
Fit-Lovers: małymi krokami szybciej dojdziesz do celu

Gość Czwórki nie tylko biega i je, ale też o jedzeniu pisze i prowadzi warsztaty kulinarne. - Gdybym miał przygotować idealne menu dla biegacza, to zrobiłbym miks różnych kuchni. Z Francji na śniadanie wziąłbym croissanty, z Peru na obiad komosę ryżową, którą bym zrobił a'la carbonara, a z Włoch dostarczyłbym węglowodany - wymienia rozmówca Kariny Terzoni.

Co Tomasz Woźniak jada w sezonie przedstartowym, co najbardziej zaskoczyło go na maratonie w Nowym Jorku i jakie są polskie super-foods? Zapraszamy do wysłuchania całej rozmowy.

***

Tytuł audycji: Rozbiegani

Prowadzi: Karina Terzoni

Gość: Tomasz Woźniak (biegacz, kucharz, restaurator)

Data emisji: 25.11.2017

Godzina emisji: 10.15

kul/mc